Veelgestelde vragen

Wat doet een osteopaat en welke klachten worden behandeld?

 Als osteopaat bekijk ik het lichaam als één geheel. Ik begrijp welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar kunnen beïnvloeden. Vaak blijkt dat de oorzaak van de klachten zich in een heel ander deel van het lichaam bevindt dan waar de klacht uiteindelijk tot uiting komt. Dit is de reden waarom mensen, ondanks behandeling, vaak met klachten blijven lopen.

Welke klachten worden behandeld door een osteopaat?

In mijn praktijk zie ik vooral mensen met chronische pijnklachten zoals hoofdpijn, rugklachten, gewrichtsklachten, buikklachten, menstruatieklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten. Veel van mijn cliënten hebben al verschillende behandeltrajecten gevolgd, vaak zonder afdoende resultaat. Ook mensen met een burn-out zie ik regelmatig.

 

Hoe onderzoekt een osteopaat?

Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreken we uw klachten en uw algehele lichamelijke gezondheid. Uw ziektegeschiedenis, eventuele operaties, eedere behandelingen, medicatie en voedingspatroon worden eveneens in kaart gebracht. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, op basis waarvan een diagnose wordt gesteld en, indien nodig, een behandeling wordt gestart.

Hoe behandelt een osteopaat?

Een osteopaat behandelt met zijn handen en maakt vooral gebruik van zachte technieken.

Een behandeling richt zich op het verhelpen van blokkades die klachten veroorzaken. Deze blokkades kunnen zich bevinden in een ander deel van het lichaam dat waar de pijn wordt ervaren. Een osteopaat gebruikt geen apparatuur of medicijnen.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

De duur van een osteopathiebehandeling is afhankelijk van uw klacht. Als richtlijn dat na 3 à 4 behandelingen een duidelijke verbetering merkbaar is. Als dit niet het geval is, bespreken we samen welke vervolgstappen mogelijk zijn. Ook is het mogelijk om preventief enkele keren per jaar een afspraak te maken.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie?

Deze therapievormen overlappen gedeeltelijk. Veel osteopaten hebben een achtergrond in de fysiotherapie. Het belangrijkste verschil is dat een osteopaat het lichaam als geheel benadert, met aanvullende kennis en technieken. Waar nodig wordt de behandeling aangevuld met oefeningen en advies over levensstijl en voeding.

Osteopathie is voor alle leeftijden. Ik behandel mensen in alle leeftijds categorieën, van hele jonge baby’s (vanaf 3 weken) tot en met ouderen die ik help zo zelfstandig en mobiel mogelijk te blijven.

Klachten zoals hoofdpijn, buikpijn of rugklachten kunnen ontstaan doordat bepaalde delen van het lichaam ‘vast’  zitten. Een osteopaat kan hierbij ondersteuning bieden. In een kort filmpje over osteopathie wordt uitgelegd hoe een osteopaat te werk gaat.

Contact met Osteopathie Peeters

Heb je een vraag over osteopathie of een bericht voor Maartje Peeters, vul het formulier in

Telefoon

071-5619349

Adres

Maandag t/m vrijdag:
Therapiepraktijk Seelen
Leidseweg 155
2253 AB Voorschoten