Volwassenen
Osteopathie bij volwassenen
Heeft u lichamelijke klachten die maar niet overgaan?
Heeft u al verschillende behandelvormen geprobeerd en klachten keren na enige tijd toch weer terug?
Uw huisarts kan u niet meer verder helpen?
Dit is wellicht het moment om uw klachten eens door een osteopaat te laten onderzoeken.
In mijn praktijk zie ik mensen met zeer uiteenlopende klachten. De meeste cliënten hebben al meerdere behandeltrajecten gevolgd, maar vaak zonder afdoende resultaat.
Reviews
Ellen
Ik kwam bij Maartje met lage rugpijn. Ik had al jaren last en had al van alles geprobeerd. Zonder resultaat. “Leer er maar mee leven” was het laatste advies. Helaas werd de pijn steeds erger en had ik er gedurende de dag steeds meer last van en ook ’s nachts wist ik soms niet meer hoe ik moest liggen. Ik was ooit met mijn zoon (20 jaar geleden) bij een osteopaat geweest en dat had toen enorm geholpen tegen de krampjes. Dit zat nog ergens in mijn hoofd en daarom nu voor mezelf een afspraak gemaakt. Binnen een week kon ik terecht bij Maartje. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Zij was de eerste die naar mij als geheel keek in plaats van alleen naar dat ene plekje op mijn rug waar ik pijn had. Al na 1 behandeling was de pijn enorm verminderd. Ik sliep weer en kon weer makkelijker bewegen. Hoewel de pijn op 1 plek zat behandelde ze een totaal andere plek en met goed resultaat. Na een paar behandelingen voelt mijn rug echt veel beter. Ik heb veel minder pijn en ben soepeler. Ik ben blij dat ik naar Maartje toe ben gegaan, ik had dit jaren eerder moeten doen!
CA
Al jaren lang loop ik met hoofdpijn klachten, wat de afgelopen jaren in migraine overging. Via de huisarts naar een fysio gestuurd, maar helaas niet het gewenste resultaat. Ik kwam bij Maartje Peeters terecht, twee dagen nadat ik contact heb gehad. Ze is erg vriendelijk, professioneel en luistert goed naar de klachten. Ik ben nu een aantal keren geweest, verdeeld over een paar maanden, en heb er echt baat bij! Ik heb al een paar maanden geen migraine/hoofdpijn klachten meer!
Veel
voorkomende
klachten binnen de praktijk zijn:
rugklachten en nekklachten
whiplashklachten
hoofdpijn en migraine
burn out
spanningsklachten
klachten rondom de zwangerschap
aanhoudende klachten t.g.v. blessures of traumata
maagklachten en darmklachten
overgevoelige blaas
menstruatieklachten
(chronische) vermoeidheid
duizeligheid en oorsuizen
buikklachten/ buikpijn
chronische rugpijn
oorpijnen
kaakklachten en kaakklemmen
gewrichtspijnen
tennisarm
onverklaarbare lichamelijke klachten
Enkele klachten uitgelicht…
Rugklachten en nekklachten
Zowel (lage) rugklachten als nekklachten komen vaak voor. Vrijwel iedereen heeft hier weleens last van gehad, en vaak verdwijnen de klachten vanzelf of na enkele behandelingen door de fysiotherapeut. Toch ervaren veel mensen langdurige of steeds terugkerende rugpijn. Ondanks behandelingen en gerichte oefentherapie blijven de klachten soms aanhouden, en röntgenonderzoek biedt niet altijd duidelijkheid over de oorzaak van de pijn. “Hoe dit kan, leg ik hieronder uit.”
Waarom osteopathie bij rugklachten?
De oorzaak van rugpijn of nekklachten kan zijn oorsprong hebben op een heel andere plek in het lichaam. Spanning in bepaalde organen, zoals de baarmoeder, blaas, darmen, nieren, lever en de longen, kan ook rugpijn veroorzaken. Deze organen zijn namelijk verbonden met de wervelkolom, het bekken en de ribben.
Wanneer deze weefsels niet soepel bewegen, bijvoorbeeld door een ontsteking, verklevingen na een operatie, door endometriosis, of door stress, kunnen wervels vast komen te zitten. In zo’n geval zal alleen de rug behandelen niet voldoende zijn. Ook problemen met de voeten, knieën, heupen en het bekken kunnen rugklachten veroorzaken. Daarnaast kunnen andersom blokkades in de rug pijnklachten in een arm of been geven. Vaak leidt een blokkade in het lichaam tot een kettingreactie van problemen. Terwijl de blokkade zelf niet altijd pijnlijk hoeft te zijn.
Burn-out
Mensen met een burn-out zijn niet alleen mentaal, maar vaak ook fysiek totaal uitgeput. De batterij is leeg en opnieuw opladen kost veel tijd. Allerlei klachten kunnen optreden zoals vermoeidheid, slaapproblemen, stemmingswisselingen, paniekaanvallen, hartkloppingen en diverse lichamelijke klachten. Het zenuwstelsel en de bijnieren zijn overbelast waardoor het lichaam bij de kleinste prikkel weer in een stressmodus schiet. Herstellen van een burn-out is daarom vaak een langdurig proces.
Hoe kan een osteopaat helpen bij een burn-out?
Een osteopaat helpt het zenuwstelsel tot rust te brengen. Dit gebeurt door specifieke zenuwpunten te behandelen en spanningen in weefsels (zoals maag, darmen, middenrif, spieren en gewrichten) te verlichten. Ook worden blokkades in de wervelkolom weggenomen. Door het verminderen van lichamelijke spanning en pijn komt het lichaam weer in balans. De cliënt voelt zich beter en schiet minder snel in een stressmodus. Dit bevordert de slaap en het herstel. Het aanpakken van negatieve omgevingsfactoren is vaak ook belangrijk. Een coach of psycholoog kan hierbij ondersteuning bieden.
Hoofdpijn
Hoofdpijn kan het dagelijks leven sterk beïnvloeden. Medicatie biedt vaak verlichting, maar langdurig medicijngebruik kan vervelende bijwerkingen hebben. Vaak zijn er onderliggende lichamelijke oorzaken voor hoofdpijn die goed behandeld kunnen worden met behulp van osteopathie.
Wat kan een osteopaat betekeken voor iemand met hoofdpijnklacht?
Tijdens een uitgebreid lichamelijk onderzoek kijkt een osteopaat naar alle delen van het lichaam die hoofdpijn kunnen veroorzaken of in stand houden. Denk hierbij aan de nek, rug, kaak, de voorkant van de hals, maar ook de soepelheid van de thorax, het middenrif en organen in de bovenbuik.
Uit mijn jarenlange ervaring met het behandelen van hoofdpijnklachten zie ik vaak dat hoofdpijn wordt versterkt door blokkades in de rug en nek. Ook een verhoogde spierspanning door stress deze klachten verergeren. Dit is vrij bekend, maar wat minder bekend is dat ook kaakproblemen, gebitsproblemen, tandenknarsen en klemmen hoofdpijnklachten veroorzaken. Vaak is er ook sprake van veel spierspanning aan de voorkant van de hals. Bovendien kunnen een val op het gezicht of hoofd en een whiplash aanhoudende hoofdpijnklachten geven.
Slaapproblemen
Slaapproblemen kunnen ontstaan door verschillende factoren zoals stress, overprikkeling, hormonale disbalans of pijnklachten. Bij een burn out bijvoorbeeld is het zenuwstelsel overprikkeld en blijft in een stressmodus, waardoor een goede nachtrust uit blijft. Dit verhoogt de prikkelbaarheid en creëert een vicieuze cirkel. Ook lichamelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat u niet in een diepe slaap komt.
“Als osteopaat zoek ik naar de oorzaak en help ik lichamelijke spanningen en blokkades los te maken met zachte behandeltechnieken. Dit brengt uw lichaam meer in balans, waardoor u beter en dieper kunt slapen.”
Contact met Osteopathie Peeters
Heb je een vraag over osteopathie of een bericht voor Maartje Peeters, vul het formulier in
Telefoon
Adres
Maandag t/m vrijdag:
Therapiepraktijk Seelen
Leidseweg 155
2253 AB Voorschoten